×
Home Over ons Privacyverklaring Algemene voorwaarden MedischeScholing.nl Contact

Waarom dit initiatief?

Mijn naam is Kasper Maltha, ik ben waarnemend huisarts en programmeur. Het vinden van werk via de verschillende Whatsapp groepen vind ik erg onoverzichtelijk en daarnaast krijgt iedereen zomaar toegang tot mijn privénummer. Ik ontvang dagelijks meer dan 100 berichten waarvan maar enkele relevant zijn, en als ik 2 dagen niet heb gekeken is het teveel om door te nemen en weet je niet welke al vergeven zijn. Op die manier mis ik diensten die ik anders misschien wel graag had willen doen. Ik ben daarin vast niet de enige en in tijden van een tekort aan huisartsen en een toenemend aantal waarnemers, is dit een gemiste kans! Er bestaan wel alternatieven voor de app-groepen in de vorm van websites zoals Waarneembemiddeling.nl of WaarneemApp.nl, maar websites zijn minder laagdrempelig toegankelijk dan Whatsapp, waardoor ik minder vaak inlog.


Ik heb daarom een oplossing voor dit probleem bedacht: een laagdrempelige, simpele en gebruiksvriendelijke app. Samen met de programmeurs van MedischeScholing.nl heb ik de app WaarneemHulp ontwikkeld. Het doel van WaarneemHulp is om gratis, gemakkelijk en veilig waarnemingen te kunnen uitwisselen.


Juist nu er een spanningsveld lijkt te ontstaan tussen waarnemers en praktijkhouders is het belangrijk dat diensten efficiënt uitgewisseld kunnen worden zodat er geen huisartsen thuis zitten die eventueel wel hadden kunnen werken.


WaarneemHulp is gratis en zal voor altijd gratis blijven voor zowel waarnemer en praktijkhouder. Wat betreft privacy, de app vraagt geen gegevens van de telefoon en behoudens je naam is alles afgeschermd. Onze database is versleuteld en slaat alleen op wat echt noodzakelijk is en we delen nooit data met externe partijen.


WaarneemHulp is goed beveiligd met de nodige certificaten en AES encryptie van de chatberichten. Registratie is alleen mogelijk op uitnodiging van een collega huisarts en verificatie op big-nummer is verplicht, zodat beide partijen weten met wie ze zaken doen.


Download nu de App en help ons dit initiatief tot een succes te maken door het met je collega’s te delen. Registratie is namelijk alleen mogelijk met behulp van een uitnodiging! Als je WaarneemHulp gaat gebruiken, zouden wij het op prijs stellen als je je tevens inschrijft voor de maandelijkse nieuwsbrief van MedischeScholing.nl. Je ontvangt dan een overzicht met nascholingen in je regio. Dit is uiteraard niet verplicht en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.